Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Egy közös délelőtt margójára

2011.02.05. 14:31 Véghseő Klára

Festőklubunk két esztendős fennállását megünneplendő, január utolsó szombatján összegyűltünk nálam egy kis közös festegetésre, beszélgetésre. Az érkezők  kávé, frissen sült fánk és juhtúrós-sajtos rúd inspiratív támogatása mellett hangolódtak a közös alkotás megkezdésére...

Ez itt éppen nem a szalagos, hanem a csöröge...

Bemelegítésül nemezvirágokat készítettünk. Az utolsó simítások még váratnak magukra, észrevétlen szaladt el ugyanis a délelőtt, még mielőtt megszáradtak volna a fagolyókon  nagy gonddal formázott tulipánfejek.

A képen látható, majdhogynem elkészült virág oroszlánrészét igazából Évi lánya készítette, még a hét elején...

A nemezelés után együttes erővel fogtunk a szekreter*készítésbe. A kezdeti tétova ecsetvonások után hamar belerázódott mindenki a feladatba. A lendületet persze egy idő után a közelgő ebéd gondolata is fokozta...

... olyannyira, hogy egyesek nem átalltak akár három ecsettel is nekiesni egy-egy képrészletnek, biztos, ami biztos.

Mások persze, fittyet hányva gyomruk korgására, aprólékos gonddal tervezték meg a rájuk osztott üres négyzeteket...

... míg végül az elkészült szekreterek egymás mellé kerülhettek a rögtönzött tárlaton. Az így összeállt alkotások számos, igazán jól eltalált, továbbgondolásra érdemes részletet rejtettek...

A közös festés jól megérdemelt jutalma a várva várt, kései ebéd volt. Gulyásleves házi kenyérrel, desszertként pedig az elmaradhatatlan fánk csábította a munkában megéhezett társaságot, fenséges narancslekvárral.

A kávé után, a kissé még elpilledt társaság összeült egy mosolygós fotó erejéig:  jó lenne máskor is egy ilyen együtt-alkotó, vidám szombat délelőtt...

Egy kis magyarázat a festmény-szekreterhez:

Ehhez a játékhoz annyi hosszú papírcsíkot hajtottunk négyrét, ahányan voltunk. A saját csíkjának felső negyedébe festett mindenki valamit, aminek a színei kissé átlógtak a következő negyedbe. A megfestett képet behajtva, úgy, hogy ne lássa az, aki folytatni fogja, adtuk tovább a csíkokat egymásnak. Tovább festettük  aztán az átnyúló részlet alapján a második negyedet is, behajtottuk, tovább adtuk... két szobában dolgozott a társaság, így valóban meglepetés volt, hogy az általunk festett képrészlet éppen mihez fog csatlakozni. Végül a kész műveket ünnepélyesen kibontva láttuk meg a "meglepetés-szekretereket".

Ez a játék eredetileg a "Sicc" című játékoskönyvben szerepel. Az ott leírt verzió szerint egy 7 részből álló figurát kell megrajzolni ilyen módon (egyébként festés előtt ezt a variációt is kipróbáltuk - voltak is nagy nevetések a kibontás után). De akár verset is írhatunk szekreter-szerűen, a variációknak csupán a képzeletünk szabhat határokat.

Szólj hozzá!

Címkék: klub nemezelés festmény; olaj; szekreter

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr82637558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása