Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Majmok, pacák, kollázsok

2011.03.18. 17:33 Véghseő Klára

Az utóbbi hetekben sajnos mostohán bántam a blog olvasóival - mentségemül mindössze az szolgál, hogy önhibámon kívül: a tél végi betegeskedős időszak akadályozta ezúttal ilyen hosszan a szerkesztőségi háttérmunkálatokat. Mivel azonban időközben csodásan kitavaszodott, újult erővel és lendülettel igyekszem a már csaknem heggyé nőtt alkotásokat feldolgozni és átnyújtani az érdeklődőknek.

A népes gyerekhad ismét igencsak termékenynek bizonyult, valamennyien lelkesen ragadtak az elmúlt hetekben ceruzát, filcet, ecsetet, ollót - ötletekben most sem volt hiány.

Mielőtt az alkotásokat bemutatnám, akad legutóbbról még egy tartozásom. Többen firtatták a képeket nézve a gyerekek korát, most elárulom. (A felnőttekét hiába is kérné bárki, műhelytitok :)

Az iskolások közül Eszti és Léna 10 évesek, Lili  8 éves. A nagycsoportos, 6 esztendős ovis társaság három ifjú művésze pedig: Zsófi, Véda és Matteo.

És most következzenek a legújabb alkotások!

A következő képeken maradék kartonanyagot vágtak ki és ragasztottak a gyerekek, ezután pedig akvarellel koronázták a műveket.  A feladatom csupán a háttérből való inspirálás volt, nem irányítottam,  a dicsőség az ötlettől a megvalósításig egyértelműen az övék, ahogy a képcímek is egytől egyig tőlük származnak.

Lili kollázsa a Macik lakása címet kapta. 

Véda Sárga sarkú,

 

Vidám,

 

illetve Zöld-pöttyös kollázst készített egy szuszra. 

A következő két térbeli képet teljes egészében a gyerekek találták ki. Ha egyszer belelendülnek, hihetetlen, mire képesek...

Íme Lili alkotása,

 

ez pedig itt Védáé.

 

Léna, aki a nagyobbak közül való, régóta vágyott rá, hogy saját térhatású képet készítsen. Először egy négyzethálót kezdett tovább fejleszteni. Később, a Vasarely album lapozgatása adott számára újabb ötletet az alábbi festmény kidolgozásához. Az eredmény önmagáért beszél,

 

csakúgy, mint Matteo Kékek-sárgák címre hallgató, önálló kompozíciója.

 

 Eszti ezúttal egy pompás virágcsendéletet festett.

 

Itt látható a fenti mű és "maga" a modell:

 

Zsófi mindig tud valami újat, meglepőt készíteni. Első képének az "Óceánon" nevet adta.

 

A "Szerelmes pacák"-nak már a címe is mosolyra fakaszt.

 

Virág a tengerparton. Hullámzó csendélet ismét Zsófitól, temperára.

 

Zsófi következő rajza, az Angyalok, filctollal készült.

 

Eszti monogramokkal játszott, és alkotott belőlük látványos képeket.

 

Véda három éjszakai festménye más és más oldalát mutatja be a sötétségnek - gyerekszemmel. Az első kép címe: Éjszaka a szobában.

 

A következő képen  a természetben,

 

míg a harmadik képen a gondolatokban elevenednek meg az éjszaka színei.

 

A monogramból létrehozható formák Lili fantáziáját is megmozgatták.

 

A Pacahordó című kép szintén az ő keze munkáját dicséri.

 

Az utolsó rajznak Véda a következő címet adta: A majmot nézik. Felhívnám a felnőttek figyelmét a kép jobb sarkában figyelő szemekre: azt a majmot ugyanis valaki valóban nézi..

 

Végezetül pedig, ezennel megígérem, a felnőttek festményeire sem kell ezúttal sokáig várni.

Szólj hozzá!

Címkék: absztrakt klub gyerek modell eszti ragasztó vasarely festmény; csendélet; lili; véda; léna; matteo; karton; zsófi; tempera; térhatás; kollázs;

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr272729490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása