Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Ecset és fakanál - Narancslekvár

2011.02.05. 13:00 Véghseő Klára

A következő lekvár valamennyi fánk mellé kiváló kísérő ilyenkor, télvíz idején. Napokon át készül ugyan, ám higgyétek el, a befektetett munka végül bőségesen megtérül.

Hozzávalók:
4 db. ( kb. 60 dkg.) narancs
3 citrom
1,60 dkg cukor

A gyümölcsöket 1-2 napig vízben áztatom és jól meg is dörzsölöm a héjukat, hogy minden vegyszermaradványt eltávolítsak róluk.

Aztán az egyik citromot összes naranccsal együtt megmosom, félbe vágom őket, magjukat kiszedem és a gyümölcsöket héjastól vékonyan felvágom, a levét felfogva, egy tál fölött.

Két liter vizet öntök rá, és 20 percig forralom. Ezután félreteszem és másnap megismétlem a 20 perces forralást. Harmadnap aztán belecsavarom a maradék két citrom levét, hozzáadom a cukrot és állandóan keverve 40 percig főzöm.

Forrón üvegekbe öntöm, amikor pedig a teteje már bebőrösödött, lekötözöm. Gőzölni nem kell, kihűlve besűrűsödik. Ha nagyobb adagban főzzük, akkor hígabb marad, a hét végén már ebből kóstoltatok. Először persze óvatos voltam és kisebb adagból készítettem el: tökéletesre sikerült. Hiába no, a recept, úgy látszik, tökéletes.

Szólj hozzá!

Címkék: ecsetésfakanál;

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr572638508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása