Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Ecset és fakanál - Kiss Ibolya juhtúrós-sajtos rúdja

2011.02.15. 14:26 Véghseő Klára

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg margarin
25 dkg túró (tehén és juhtúró vegyesen, juhtúróból érdemes többet tenni)
só (mivel sós, nem kell sajnálni)
a kenéshez tojás
szóráshoz tetszés szerint reszelt sajt, kömény, esetleg szezámmag

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, és egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. Másnap lisztezett deszkán fél centi vastagságúra kinyújtjuk, derelyevágóval 10-15 cm hosszú, 1 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat sütőpapírral letakart tepsire helyezzük, tojással megkenjük, reszelt sajttal (köménnyel vagy szezámmaggal) meghintjük. Sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül 3-4 tepsit tölt meg ez az adag.

Ha a tészta kinyújtására nincs időnk a begyúrást követő nap, ne aggódjunk, a hűtőben eláll, a tapasztalat szerint egy nappal több pihenés csak használ neki, még alaposabban összeérnek az ízek.

 

Ezen a fotón a juhtúrós-sajtos rúd szerényen az asztal jobb alsó sarkában foglalt helyet, ám ott sem időzött sokáig. Sajnos közelebbi képet csak legközelebb tudunk róla készíteni, ez az adag ugyanis pillanatok alatt elfogyott. Most már azonban észben tartjuk: először fényképezni, utána kínálni... :)

Szólj hozzá!

Címkék: ecsetésfakanál;

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr152640001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása