Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Jobb agyféltekés rajzolás és festés – másként:

évtizedek tapasztalata és technikája
öt napba sűrítve.

Ha kérdésed van, jelentkeznél, írj bátran!

 

111,46,107,108,97,114,97,64,103,109,97,105,108,46,99,111,109)+'?subject=Jobb%20agyf%C3%A9ltek%C3%A9s%20rajz'">írj bátran!

 

Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Ecset és fakanál - Sándor atya kenyere

2011.02.04. 18:10 Véghseő Klára

Ezt a kenyeret a szombati gulyáshoz kínáltam. Ízlett nektek, kértétek - íme a recept:

Hozzávalók:
Másfél bögre langyos víz
másfél dkg. élesztő
másfél teáskanál só
3 bögre liszt ( az egyik bögre legyen félbarna, vagy Graham- liszt, esetleg rozsliszt)

A bekevert kenyértésztát 12 - 16 órán át lefedve állni hagyjuk. A konyhapulton is maradhat, de a hűtőbe is teheted nyáron, nehogy túlzottan megerjedjen. Akármit is csinálsz vele, ne tedd nagyon meleg helyre, nem kell siettetni a kelést, csak szépen, lassan, van időd. (Ha nincs, ne kezdj neki :)

Sütés előtt felforrósítunk egy fedeles edényt, ( lehet zománcos lábos, sütőtál, akármi, ami bírja), amit üresen teszünk a sütőbe, kb. 20 percre. A tésztát a tálban sok liszttel megformázzuk gömbölyűre, és a sütőből kivett, forró edénybe belepottyantjuk. Figyeljünk arra, hogy a tészta körben jó lisztes legyen.

Nagyjából 40 percig sütjük lefedve (sütője válogatja, egy tűpróbát azért megér a dolog), akkor levesszük a fedőt és addig pirítjuk, amíg szeretnénk. Ropogós lesz a héja, és kipottyan az edényből, semmi sem ragad bele. Jó étvágyat !

Még finomabb a kenyér, ha magvakat, esetleg diót keverünk a tésztába, haladók kipróbálhatják a kakukkfüves, esetleg oreganos verziót is.

Ugye, hogy kenyérsütőgép nélkül is lehet élni ?

Megvágott verzió


 

Szólj hozzá!

Címkék: ecsetésfakanál;

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr562638467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása