Véghseő Klára festőklubja

Ahol festhetsz, rajzolhatsz, különböző technikákat tanulhatsz családias környezetben. Várunk, akár kezdő művészpalánta vagy, esetleg gyakorlott műkedvelő, köztünk a helyed, te régi álmokat dédelgető, újrakezdő, talán vénülő, mégis kortalan, álmodó gyerek.

Legutóbbi bejegyzések

Friss topikok

  • B.Gitta: Szia Klári, drága,... (2011.04.01. 10:20) Elindulunk...

Kapcsolat

Linkblog

Ecset és fakanál - Farsangi fánk

2011.02.06. 15:15 Véghseő Klára

A következő fánkrecept Vízváry Mariska színésznőtől származik.

Hozzávalók:
3 dl langyos tej
4 db kockacukor
3 dkg élesztő
4 tojássárgája

7 dl liszt
4 evőkanál olvasztott vaj

1 dl langyos tejben a kockacukrokat és az élesztőt megfuttatjuk. Mély tálba öntjük a tojássárgájákat, egy kis sót, és 2 dl. langyos tejet. Hozzákeverjük a 7 dl lisztet, az olvasztott vajat, beletesszük a megkelt élesztős tejet és jól kidolgozzuk fakanállal, aztán kézzel, amíg hólyagos nem lesz. (A tészta, nem a kezünk :)

Ezután  langyos helyen duplájára kelesztjük, majd  kinyújtjuk másfél ujjnyira. Kiszaggatjuk és letakarjuk konyharuhával egy kis időre, amíg újra meg nem kel. A deszkán levő oldalába benyomjuk az ujjunkat és ezzel lefelé tesszük a forró olajba kisütni, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen!

Szólhat a telefon, ne vegyük fel, sírhat a gyerek, oda se neki, mert gyorsan megéghet a fánk, és oda a nagy igyekezet.

Amikor már az összes fánkot kisütöttünk, vegyük fel a gyereket, hívjunk vissza mindenkit, aki keresett (természetesen mindenki ezidő alatt fog keresni), de fogjuk rövidre a beszélgetéseket, nehogy "elpárologjon" a fánk, mire visszaérünk a konyhába...

Szólj hozzá!

Címkék: ecsetésfakanál;

A bejegyzés trackback címe:

https://festoklub.blog.hu/api/trackback/id/tr422638542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása