Hozzávalók:
A hozzávalókat alaposan öszegyúrva, folpackkal letakarva egy éjszakára hűtőbe teszem. Bár az eredeti recept csupán fél óra pihentetést ír, a tészta sokkal könnyebb lesz akkor, ha egy éjszakát ráhagyunk.
Sütés előtt lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, derelyevágóval rombuszformákat szaggatunk belőle. A formák közepébe a derelyevágóval még két csíkot vágunk, ezek egyikén húzzuk át a rombuszok egyik sarkát.
Egy másik változat szerint a tészából vághatunk vékony csíkokat, amelyekből masnit formázva sütünk csörögét. Forró olajban sül, nagyon rövid idő alatt, csakúgy, mint a szalagos fánk, úgyhogy menet közben hagyjuk a dagadt ruhát másra, mert ez is könnyen odakaphat, ha éppen akkor csenget a postás...